Gasztro

Minőségi gasztronómia, határok nélkül

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit, hogy mást ne mondjunk, itt lesz a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, aki Szlovéniából érkezik majd. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat, ahol ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába.

Tovább

Ilyen lesz az első street food pláza

Készül az ország első street food és gasztroplázája, a Le Garage. Az ipari környezetben megálmodott áruházban többek között étterem, delikátesz, kávézó nyílik, és öt food truck is parkol majd az épületben. Hétvégenként termelői piaccal és különböző tematikus gasztroprogramokkal várják majd az érdeklődőket. A nyitás 2018 nyarán várható, de a február végi Food Truck Rally résztvevői már körülnézhetnek a Le Garage-ban a virtuális valóság segítségével.

Tovább

Új mediterrán grill étterem nyílt a Szabadság téren!

Új étterem nyílt a Szabadság téren az egykori Borkakas helyén. Az IBEROSTAR Grand Hotel Budapest épületében helyet foglaló La Parrilla mediterrán grill étterem a spanyol és nemzetközi konyha gourmet fogásaival, közel száz fajta borral, valamint koktélbárral várja majd látogatóit.

Tovább

Egészséges csábítás: tavaszi zöld smoothie-k az ízek szerelmeseinek

Végre roskadoznak a boltok és piacok pultjai a finomabbnál finomabb zöldségektől és gyümölcsöktől, érdemes hát kihasználni, hogy szinte korlátlanul fogyaszthatjuk a természet ajándékait. Egészítsd ki reggelidet, és indítsd a napot egy ínycsiklandó smoothie-val! Az ötcsillagos Spirit Hotel dietetikusának receptjeivel egész biztosan jól indul a nap.

Tovább

Diétás frissítő és hidegkávé a Starbucksban

Megérkeztek az első hideg frissítők a Starbucks kínálatába, köztük egy teljesen új, hideg eljárással készülő kávéval. A klasszikusokat a macchiato jeges változata képviseli, a gyümölcsösebb italok kedvelőit pedig zöld kávé kivonatot tartalmazó diétás frissítő várja.

Tovább

Ezért kell leszokni a cukros üdítőkről végleg

A szénsavas üdítők legrégebbi változatai a 18. században kezdtek el terjedni, de a valódi áttörést az 1920-as évek hozták, amikor is megjelentek az ital-automaták az amerikai piacon és a boltok elkezdték hat darabos csomagokban árulni a dobozos üdítőket. Mára számos tanulmány kimutatta, hogy rendszeres fogyasztásuk mennyire káros lehet. Év elején sokan tesznek fogadalmat, hogy megpróbálnak egészségesebben élni, ehhez kívánunk segítséget adni.

Tovább