RECnGO - magyar live streaming alkalmazás segíti az élőzőket, online oktatókat, cégeket

Az élő közvetítések piacán kínál könnyen elérhető és költségkímélő megoldást a RECnGO alkalmazása.
RECnGO app - magyar live streaming alkalmazás segíti az élőzőket, online oktatókat, cégeket

Akár 6 különböző kameranézettel is tud bárki játszi könnyedséggel live streamet gyártani.

Schwarz Gábor (ex Ustream) és Szél Gergely 2017 óta foglalkozik a RECnGO névre keresztelt startup keretein belül élő közvetítésekkel. Nagyjából 1 éve kezdtek bele a most októberben piacra dobott alkalmazás tervezésébe és fejlesztésébe. A csapathoz külső marketing és kommunikációs tanácsadóként később Fazekas László is csatlakozott, aki még a Müpa digitális marketing vezetőjeként ismerkedett meg az alkalmazás gondolatával.

A RECnGO csapata az elmúlt évek során több komolyabb élő közvetítést is bonyolított már (pl. a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központnak vagy a Central European Startup Awardsnak is), de a fókusz mindvégig az ötletes saját app fejlesztésén volt.


Fotó (balról jobbra): Szél Gergely, Schwarz Gábor, Fazekas László

A csapatban és a termékben 2019-ben meglátta a fantáziát a Hiventures is, akik befektetőként megadták azt az anyagi hátteret a cégnek, ami ahhoz volt szükséges, hogy a most októberben elérhetővé vált alkalmazást a csapat életre tudja hívni.

De mi is ez az alkalmazás pontosan, és kiknek képes segíteni?

„Egyrész azoknak segítünk, akiknek üzleti tevékenységét erősen korlátozta az elmúlt időben kialakult helyzet. Számos eseményt (koncertek, webináriumok, konferenciák, workshopok, interjúk, oktatás, stb.) online formában tudtak csak megoldani, ahol ezeknek a történéseknek az élő közvetítése jelentős költségeket jelenthet. Másrészt azok számára adhat egy kiugrási lehetőséget appunk használata, akik különleges módon szeretnének témájukról, gondolataikról vagy termékükről kommunikálni az online térben (legyen az nagy márka vagy akár influencer).” – mutatja be célcsoportjukat Szél Gergely, a cég ügyvezetője.

Az app képessé tesz 1 személyt arra, hogy egymagában levezényeljen egy akár 6 kamerás élő közvetítést is, úgy, hogy okoskészülékeit, melyek ugyanazon a hálózaton üzemelnek, egy élő kameralánccá köti össze. A közvetítés lebonyolítójának elég a fő készülék előtt ülnie és távolról képes lesz a többi készlék kameráinak nézeteit kiválasztani, és bevágni az élő streambe. Mindemellett akár előre bekészített vágóképeket vagy videó betéteket is használhat (akár Google Drive-ról is beemelve). Az élő közvetítések Facebookra vagy YouTube-ra (nyílt és privát formában egyaránt) is streamelhetők, de az alkalmazás arra is lehetőséget ad, hogy a videós tartalom, a készüléken tárolva, egy későbbi időpontban kerüljön felhasználásra.

Tanár vagy oktató (pl. hangszer, jóga, stb.) vagy, aki nem tud vagy nem szeretne senkivel személyesen találkozni? Webináriumot vagy online interjút szeretnél készíteni úgy, hogy vágóképeket és előre bekészített videókat is használnál? Szakmai konferenciád, workshopod van, de nem tudod személyesen lebonyolítani, és élő közvetítésre van szükséged? Influencerként élőben szeretnél bejelentkezni vagy vlogodba többkamerás tartalmat gyártanál? Esetleg termékeddel kapcsolatban élő közvetítés formájában szeretnél hiteles formában kommunikálni?A RECnGO alkalmazása ilyen és hasonló helyzetekre nyújt megoldást.

„A koronavírus okozta helyzet miatt az élő közvetítések piaca szárnyal és az elkövetkező években a technológiai fejlesztések jelentősen érintik és növelik is majd a benne rejlő lehetőségeket. Ezek közül számos olyan trend és várható piaci igény már most szépen körvonalazódik, amire a termékfejlesztésünk során természetesen építeni fogunk. A célunk az, hogy egy olyan, kizárólag okoskészülékek használatát igénylő, élő közvetítéseket kezelő rendszert alakítsunk ki, ami a nagystábos, stúdió minőségű közvetítéseknek megfelelő élő tartalomgyártást teszi lehetővé, kiegészítve újgenerációs funkcionalitással. - nyilatkozott a RECnGO jövőbeli terveiről Schwarz Gábor, a cég egyik alapítója.

Az alkalmazást jelenleg a Google Play áruházból lehet letölteni ingyenesen, melyet lehetőség van prémium (amely emelt funkcionalitást jelent) és ingyenes verzióban is használni.

Az alkalmazás elérhetősége: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.recngo.release

Website: https://recngo.com

Termékbemutató videó: https://www.youtube.com/watch?v=K_Mt8-iW0So

Linkedin: https://linkedin.com/company/recngo

Facebook: https://facebook.com/hellorecngo

Instagram: https://instagram.com/hellorecngo

Kapcsolódó cikkek

Jógogás - Pályakezdők álma!

A pályakezdők álma és a valóság

A pályakezdők néha szeretnek elrugaszkodni a valóságtól. Néha a vágyuk és a valóság nem egyezik.

A női vezetők - Nők a vezetői székben. Miért előnyös a cégek számára? – elősegítik a cég termelékenységét.

Nők a vezetői székben. Miért előnyös a cégek számára?

Kutatások igazolják, hogy a nők sokkal hatékonyabban igazgatnak egy céget, egy vállalkozást, mint a férfivezetők.

5 ok, hogy kihasználd a Black Friday adta lehetőségeket

Black Friday 2021 - 5 ok, hogy kihasználd a Black Friday adta lehetőségeket

Nem az akciókat, a kuponokat is érdemes vadászni ilyenkor.