Íme 8 érdekes eljegyzési hagyomány a világ minden tájáról

A leánykérés a szerelmespár és a család számára is különleges alkalom. Vannak általános kellékei és szokásai, melyek szinte mindenhol érvényesek. Néhány országban viszont különleges hagyományok is élnek. Mutatunk 8 érdekes szokást a világ minden tájáról!
Íme 8 érdekes eljegyzési hagyomány a világ minden tájáról

1. Szokások Franciaországban

A vőlegény számára a legtöbb országban kihívás a gyűrű kiválasztása. Ilyenkor nagyon jól jön egy ékszer webáruház eljegyzési gyűrű kínálattal. A franciák viszont a lánykérés után közösen mennek el kiválasztani ezt a fontos ékszert, vagy a családi örökség száll a menyasszonyra. Ezután egy kis ünnepség keretében a rokonok adják át a menyasszonynak hivatalosan is a gyűrűt.

2. Argentína

Érdekes a helyzet az argentinoknál is. Itt ugyanis csak a leánykérésnél történik gyűrűcsere. Az esküvőn ennek már nincs jelentősége.

3. Görögország

Az ifjú pár itt igazán hátradőlhet, hiszen a rokonok és a család szervezik az eljegyzési bulit. De szigorúan csak az után, hogy az leány édesapja áldását adta a frigyre. Fontos feladat a helyi lelkipásztor felkeresése is, házassági tanácsokért.

4. Az indiánok természetszeretete

A természet messzemenőkig való tisztelete sugárzik e népek szokásaiból. Szerelmük jeléül ásványokkal vagy kövekkel, esetleg korállal díszített ezüst ékszert viselnek.

5. Próbatétel a skótoknál

Igazi mesebeli próbákat kell kiállniuk a nősülni vágyó skót fiatalembereknek. A szertartás neve Beukin, s részeit a kiválasztott hölgy édesapja állítja össze. Ha minden feladatot teljesít a férfi, akkor jöhet a házasság.

6. Ír szimbólumok

Az íreknél egy nagyon különleges eljegyzési gyűrűvel találkozhatunk. Két kéz által tartott szívet formál, melyen korona található. Elemei a barátságot (kezek), a szerelmet (szív) és a hűséget (korona) jelképezik, s a 3 együtt a házasság motívuma. Az esküvő előtt a szív az ujjak felé mutat, a frigy megvalósulása után viszont a szívünk felé.

7. A titokzatos Kína

Kínában a vőlegény családja hagyományosan ajándékot ad a kiszemelt leány szüleinek. Amennyiben ők beleegyeznek a kapcsolatba, egy papíron átnyújtják nekik a menyasszony születési időpontját órára pontosan. Ezután a vőlegény családja ezt 3 napig egy oltáron tartja. Ha minden rendben van ebben a 3 napban, akkor a frigynek akadálya nincs.

8. Fidzsi-szigetek

A próbatételek nemcsak a skótoknál jellemzők. Ebben az országban például egy bálnafogat kell átadni a hölgy édesapjának, hogy az ifjú elnyerje szerelmese kezét.

Összegezve: A világ minden pontján fontos rituálék kapcsolódnak a párválasztáshoz. A legtöbb esetben az ifjú szerelmesek szüleit is bevonják, vagy különleges ékszerek kapcsolódnak az eljegyzéshez. A fentiekben 8 érdekes hagyományt mutattunk.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan készítsük fel a családot az bölcsődére és az óvodára?

Hogyan készítsük fel a családot az bölcsődére és az óvodára?

A bölcsődei és az óvodai beszoktatás esetén fontos, hogy az egész családot felkészítsük a változásra. Lássuk, hogy mit tehetünk!

Az emberek vonzódnak a tájképekhez

Az emberek vonzódnak a tájképekhez

Amikor valaki kipróbálja a gyémántfestést, általában mindig tájképet készít, mivel hihetetlenül nyugtató a hatása egy ilyen jellegű képnek.

Kalocsai Család és KarrierPONT

Kalocsai Család és KarrierPONT

2021 februárjában fejeződött be a Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár, a Magyar Női Unió és az Együtt Európáért Alapítványból álló konzorcium által elnyert Kalocsai Család és KarrierPONT elnevezésű projektje.