Ezt fogyaszd, mielőtt alkoholt iszol: tippek másnaposság ellen!

Egy jó italozás könnyen elfeledtetheti a hétköznapi fáradtságot, feszültséget. Főképp azonban fiatal korban könnyen megeshet, hogy túlzásba esünk. A macskajaj elkerülésére azonban van pár ősi, vagy épp modern trükk. Az alábbiakban ezért összegyűjtöttük mit fogyasszunk, mielőtt alkoholt iszunk és tippeket másnaposság ellen is.
Ezt fogyaszd, mielőtt alkoholt iszol: tippek másnaposság ellen!

A megelőzés fő fegyvere: étkezés

A másnaposság ellen sokan nem tudják, de a legjobb fegyver a megelőzés és felkészülés. Ez főképp fiatal korban, a nagy bulizások előtt érdemes fejben tartani, ha már alapból a másnaposság céljával vetjük magunkat a partiba.

A megelőzés egyik fő eszköze pedig a megfelelő étkezés. Az éhgyomorra való italfogyasztás ugyanis azt eredményezheti, hogy szervezetünk könnyebben dehidratálódhat és a vitaminok is gyorsabban távozhatnak.

Egy kiadós étkezéssel azonban ezeket a hatásokat jelentősen redukálhatjuk. Ezen a téren például aranyat érhet egy jó zsíros kenyér, de persze hagymával megspékelve nem biztos, hogy a hölgyek kedvencei leszünk. A lédús uborka, a krémes sütemények azonban szintén jót tehetnek megelőzésként, hiszen hátráltatják az alkohol felszívódását.

Italozzunk ésszel!

A megelőzés még az első ital fogyasztása előtt is fontos lehet. Italozás közben érdemes figyelni arra, hogy minden pohár alkohol után igyunk egy pohár ásványvizet. Ezzel az alkohol fogyasztás hatását szintén redukálhatjuk valamilyen szinten. Mindazonáltal ha elfelejtenénk rendszeresen vizet fogyasztani, akkor érdemes egy jó nagy adaggal ledönteni még lefekvés előtt. Ezzel a másnap reggeli dehidratációt minimálisra csökkenthetjük.

Energizáló koktélfogyasztás

Másnaposság ellen sokszor hallhatjuk a Bloody Mary jótékony hatásairól. A Vodka és paradicsomlé együttese főképp az utóbbi miatt nyújthat segítséget a másnaposság enyhítésére. A paradicsomban található likopin ugyanis gyulladáscsökkentő antioxidánsként ismert, illetve a benne található fruktóz és C-vitamin a máj regenerálódását segítheti.

Amennyiben megelőzésként szeretnénk valami olyan koktélt fogyasztani, ami némi energiát is ad, nem csak elvesz, akkor érdemes lehet a gin alapú italok között szétnéznünk. A gin ugyanis széles körben felhasználható alkohol, a hozzá párosítható tonik választék webáruházban is igen széles és akkor még szót sem ejtettünk a gyümölcs italokról, amelyek szintén passzolhatnak egy-egy kreatív könnyed koktélhoz.

A másnaposság elleni csodaszer

A másnaposság tehát sokakat sújthat, de a fentiekkel már előre is felkészülhetünk és kivédhetjük a súlyosabb következményeket. Sokan mégis egy minden helyzetben, minden alkalomra használható csodaszert keresnek, hogy következmények nélkül italozhassanak.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a neten is már találhatunk olyan „csodapirulának” beállított kapszulákat, melyek állítólag a másnaposságot szüntethetik meg. Ezek között van már italozás előtt bevehető pirula, de lefekvés előtt szedhető készítmény is.

Az ilyen szerekkel bár próbálkozni lehet, de csodát nem érdemes várni. Jelenleg ugyanis egyetlen olyan trükk sem ismert ami önmagában 100%-os hatékonysággal előzné, vagy szüntetné meg a másnaposságot. Ezen a téren az egyetlen amiben bízhatunk azok saját magunk, illetve a mértékletes, tudatos italfogyasztás.

Összegezve

Amennyiben tehát szeretnénk elkerülni a másnaposságot, akkor elsőként is fogyasszunk mindent csak tartózkodással és mértékkel, ahol a tartózkodás ne az asztal alatt, a mérték pedig ne a vödör legyen.

Kapcsolódó cikkek

Tarol a TikTokon az Ayoka

Tarol a TikTokon az Ayoka

A bécsi srácok itala mindenkit jókedvre derít!