Ez lesz a jövő!

Az alábbiak mindegyike a következő 10-20 évben valósággá válik. Sokan nem fogjuk látni a változásokat, de valószínűleg a gyerekeink és az unokáink igen.
Ez lesz a jövő!

1 - Az alapvető javítóműhelyek eltűnnek. Olvasd el, hogy megtudjad, miért.

2- A gáz- / dízelmotor 20.000 egyedi alkatrészt tartalmaz. Egy elektromos motornak csak 20 alkatrésze van. Az elektromos autókat élettartamra szóló garanciával értékesítik, és csak kereskedők javítják. Az elektromos motor eltávolítása és cseréje mindössze 10 percet vesz igénybe.

3- A hibás villanymotorokat a márkakereskedésben nem javítják meg, hanem egy regionális javítóműhelybe küldik, amely robotokkal javítja meg őket

4- Az elektromos motor meghibásodási lámpája kigyullad, bemegy a javítóba, úgy néz ki, mint egy autómosó, és autóját áthúzzák, miközben megiszol egy csésze kávét, és kijön az autó egy új elektromos motorral!

5- Az üzemanyag töltőállomások eltűnnek.

6- Az utcasarkokon lesznek olyan mérők, amelyek áramot bocsátanak ki.

A vállalatok elektromos töltőállomásokat telepítenek; valójában már elindultak a fejlett világban.

7- A nagy autógyártók már költségvetést jelöltek ki, hogy új üzemeket kezdjenek építeni, amelyek csak elektromos autókat gyártanak.

8- A szénipar megszűnik. A benzin / olajtársaságok megszűnnek. Az olajfúrás leáll. Búcsúzzon az OPEC-től! A Közel-Kelet bajban van.

9. Az otthonok több elektromos energiát termelnek és tárolnak a nap folyamán, mint amennyit felhasználnak, és visszaadják a hálózatnak. A hálózat tárolja és ellátja azokat az iparágakat, amelyek magas villamosenergia-fogyasztással rendelkeznek. Látta valaki a Tesla tetőt?

10- Egy mai csecsemő csak a múzeumokban látja a személygépkocsikat. A JÖVŐ gyorsabban közeledik, mint a legtöbben képesek vagyunk kezelni.

11- 1998-ban a Kodak 170 000 alkalmazottal rendelkezett, és világszerte az összes fotópapír 85%-át adta el. Néhány éven belül üzleti modelljük eltűnt, és csődbe mentek. Ki gondolta volna, hogy ez valaha megtörténik?

12- Ami a Kodakkal és a Polaroiddal történt, az az elkövetkező 5-10 évben számos iparágban megtörténik, és a legtöbben nem látjuk, hogy jön.

13- Gondoltad volna 1998-ban, hogy 3 évvel később SOHA nem csinálsz fotókat már filmeken? A mai okos telefonokkal, kinek van manapság kamerája?

14- A digitális fényképezőgépeket mégis 1975-ben találták ki. Az első kamerák csak 10 000 képpontosak voltak, de Moore törvényét követve - ez a technológiai kapacitás évente kétszeresére nő. Tehát, mint minden exponenciális technológia esetében, ez is egy ideig csalódás volt, aztán dominánsé vált és csak néhány rövid év alatt mindennapos lett.

15- Most ismét megtörténik (de sokkal gyorsabban) a mesterséges intelligencia (AI), az egészségügy, az önvezérlésű és elektromos autók, az oktatás, a 3D nyomtatás, a mezőgazdaság és a munkahelyek terén.

16- Felejtsd el a „Future Shock” című könyvet, üdvözöllek a 4. ipari forradalomban.

17- A szoftver felkavarta és továbbra is befolyásolja a következő 5-10 évben a legtöbb hagyományos iparágat.

18- Az UBER csak egy szoftver eszköz, nem rendelkeznek autóval, és ma a legnagyobb taxi társaság a világon! Kérdezz meg egy taxisofőrt, hogy látta-e ezt előre.

19- Az Airbnb ma a világ legnagyobb szállodavállalata, bár nem rendelkeznek ingatlannal. Kérdezd meg a Hilton szállodákat, látták-e ezt előre.

20- Mesterséges intelligencia: A számítógépek exponenciálisan jobban megértik a világot. Idén egy számítógép legyőzte a világ legjobb Go játékosát, a vártnál 10 évvel korábban.

21- Az USA-ban a fiatal ügyvédek már nem kapnak munkát. A számítógépek miatt másodpercek alatt 90%-os pontossággal kaphat jogi tanácsokat (egyelőre az alapvető dolgokról) - szemben az ember által végzett 70%-os pontossággal. Tehát, ha jogot tanulsz, azonnal hagyd abba. A jövőben 90%-kal kevesebb ügyvéd lesz, (micsoda gondolat!) Csak mindentudó szakemberek maradnak.

22 - A számítógépes programok már segítenek az ápolóknak a rák diagnosztizálásában, és a programok négyszer pontosabbak, mint az emberi ápolók.

23- A Facebook most rendelkezik egy olyan mintafelismerő szoftverrel, amely jobban felismeri az arcokat, mint az emberek. 2030-ban a számítógépek intelligensebbek lesznek, mint az emberek. A SZÁMÍTÓGÉPEK KIKAPCSOLHATOK, VAGY LELŐHETŐEK!

24- Autonóm autók: 2018-tól már itt vannak az első önvezető autók. A következő 2 évben az egész iparban szakadás keletkezik. Nem akarsz többé kocsit tartani, mivel telefonoddal hívsz egy autót, ez megjelenik a te tartózkodási helyeden, és eljuttat a célodhoz.

25- Nem kell parkolnod. Csak a megtett távolságért fizetsz, és utazás közben produktív lehetsz. A mai kisgyerekek soha nem kapnak vezetői engedélyt, és soha nem lesz gépkocsijuk.

26- Ez megváltoztatja városainkat, mert 90-95%-kal kevesebb autóra lesz szükségünk. A volt parkolókat zöld parkokká alakíthatjuk át.

27- Évente körülbelül 1,2 millió ember hal meg autóbalesetben, beleértve a figyelmetlen vagy ittas vezetést. Most 60 000 mérföldenként szenvedünk egy balesetet. Autonóm vezetéssel, ez 6 millió mérföldön belül 1 balesetre csökken. Ez évente több mint egymillió életet ment meg világszerte.

28- Bizonyos hagyományos autóipari vállalatok kétségkívül csődbe mennek. Kipróbálják az evolúciós megközelítést, és csak egy jobb autót építenek, míg a technológiai vállalatok (Tesla, Apple, Google) a forradalmi megközelítést és a számítógépet építik fel a kerekekre.

29- Nézd meg, mit csinál most a Volvo; járművükben az idei évtől már nincs több belső égésű motor - a 2019-es modellek csak teljesen elektromos vagy hibridek, azzal a céllal, hogy fokozatosan megszüntessék a hibrid modelleket.

30- A Volkswagen és az Audi számos mérnöke teljesen retteg a Teslától - és okuk van rá. Nézd meg az összes olyan céget, amely teljesen elektromos járműveket kínál. Ezekről a cégekről néhány évvel ezelőtt még hallani sem lehetett.

31- A biztosítótársaságoknak hatalmas gondjai lesznek, mert balesetek nélkül a költségek olcsóbbá válnak. Autóbiztosítási üzleti modelljük eltűnik.

32 - Megváltozik az ingatlan. Ha otthon tud dolgozni (vagy szó szerint bárhonnan), az emberek elhagyják tornyaikat, hogy messzebb költözzenek szebb, megfizethető helyekre.

33- Az elektromos autók 2030 körül válnak mindennapossá. A városok kevésbé lesznek zajosak, mert minden új autó villamos energiával üzemel.

34- A városok levegője is sokkal tisztább lesz.

35- Az áram hihetetlenül olcsó és tiszta lesz.

36- A napenergia termelés 30 éven át volt exponenciális görbén, de most már látható a növekvő hatás. És ez csak fokozódik.

37 - A fosszilis energiával foglalkozó vállalatok kétségbeesetten próbálják korlátozni a hálózathoz való hozzáférést, hogy megakadályozzák az otthoni napelemes létesítmények versenyét, de ez egyszerűen nem folytatódhat - a technológia gondoskodni fog erről a stratégiáról.

38- Egészségügy: A "Tricorder X" -t is bejelentették. Vannak olyan cégek, amelyek építenek olyan orvostechnikai eszközt (az úgynevezett Tricorder a Star Trek-ből), amely a telefonunkkal működik - elvégzi a retina-átvizsgálást, a vérmintát, és belélegzést. Ezután 54 biomarkert elemez, amelyek szinte minden betegséget azonosítani képesek. Tucatnyi telefonos alkalmazás van jelenleg az egészségügy érdekében.

ÜDVÖZÖLJÜNK HOLNAP! - némelyik néhány évvel ezelőtt megérkezett.

Kapcsolódó cikkek

A Netflix-függőség következményei

Így néznek majd ki a netflixezők

A pandémia kitörése óta sokat netflixezel? Akkor ezt feltétlen olvasd el!

Így nyomta David Guetta a Széchenyi fürdőben - MTV EMA 2020

Így nyomta David Guetta a Széchenyi fürdőben (videó!)

Nézők nélkül, de gyönyörű felvételek készültek.