Milyen előnyei vannak egy használt laptopnak?

Az új akkumulátorok laptopokhoz többfélék lehetnek, de az után gyártott változatok ára kedvezőbb! A felújított, használt laptopok ismét garanciásak!
Milyen előnyei vannak egy használt laptopnak?

Használt laptop nem elavult laptop! Lehetnek nagy teljesítményű, újszerű gépek, melyek cégektől származnak, és folyamatosan karban tartották őket. A lejárati idő legtöbbször a garancia ideje, ami lehet 2 vagy 3 év. Valójában az sem mindegy, hogy használt vagy felújított egy gép. Mind a két esetben másodkézből vásárolunk, de mégis van közöttük különbség. Több felületen is vásárolhatunk használt gépet, azt viszont nem árt tudni, hogy ahhoz nem jár garancia, és laikusként nehéz eldönteni ránézésre egy gép állapotát.

Felújított, használt laptopok

Egy felújított gép esetén garanciát vállal az értékesítő cég, tisztítják és szervizen megy keresztül, mielőtt értékesítenék. Ha új akkumulátor szükséges laptophoz, érdemes szakmai segítséggel kiszámolni a várható költségeket. A nagy cégek által leselejtezett gépek nagy teljesítményűek, jó nevűek, ezért jó befektetésnek minősül megvásárlásuk, csupán 2-3 éves használat után. A felújított, használt laptopok tökéletes állapotban vannak és garanciásak. Nincsenek kompatibilitási problémák.

Új akkumulátorok laptopokhoz történő vásárlása esetén dönthetünk úgy, hogy után gyártottat veszünk. Arra kell figyelni, hogy a laptop akkumulátorok mindegyike lítium ionos, ezért csak adott típushoz használhatók. Fontos, hogy ne merítsük le teljesen, és a sok töltés által is jelentkezhetnek problémák a működése során. Nem tesz jót neki a rázkódás, a túl hidegre vagy melegre sem reagál jól.

Laptop dokkoló

Egy gép szempontjából fontos tényező a mobilitás – manapság mindenki szeretné vinni magával munkába vagy utazáskor a laptopját -, ezért sokaknak minél kisebbekre, vékonyabbakra esik a választása, amelyekre a gyártók már csak a legszükségesebb csatlakozókat helyezik. Ezért praktikus lehet egy dokkoló a hordozható gépek számára. Ez az egység nem más, mint a laptop képességeit bővítő eszköz, amely többek között tartalmazhat akkumulátort, videokártyát, optikai meghajtót stb.

Ökológiai lábnyom

Évekig arról lehetett hallani, hogy mint sok más műszaki cikk, a laptopok is Afrikában landoltak elektronikai hulladékként. A használhatatlan dolgok égetése során a levegő és a föld is tele lesz ólommal, krómmal, higannyal és kadmiummal, ami emberre, állatra egyaránt mérgező hatású. Reméljük, hogy ez a probléma már megoldódni látszik, hiszen a „zerowaste” hulladékmentes mozgalmak megváltoztatták az emberek gondolkodását, és egyre fontosabb feladat az újrahasznosítás.

Összegzés

Használt laptop, nem elavult laptop! Mind a környezetünk, mind pedig a pénztárcánk érdekében jól járunk, ha először körülnézünk, és végül egy használt, felújított laptop vásárlása mellett döntünk. A dokkoló egy hasznos szerkezet, amely bővíti a laptop képességeit, és többek között akkumulátort és videokártyát is tartalmazhat.

Kapcsolódó cikkek

Így nyomta David Guetta a Széchenyi fürdőben - MTV EMA 2020

Így nyomta David Guetta a Széchenyi fürdőben (videó!)

Nézők nélkül, de gyönyörű felvételek készültek.

Honnan ered a Black Friday, és miről kapta a nevét? - Black Friday 2023 - Black Friday 2024

Honnan ered a Black Friday? Íme a titok!

Miért pont egy színről kapta a nevét?

Így keresnek Magyarországon ingatlan témában

Így keresnek Magyarországon ingatlan témában

Egy hazai SEO ügynökség arra vállalkozott, több szektorban utánajár, milyen kulcsszavakra keresünk a legtöbbet, és melyek a leghitelesebb weboldalak. Mutatjuk az ingatlan szektor eredményeit.