Így óvd meg a telefonod kijelzőjét!

Kicsit jobban belegondolva, ma már kevés olyan mindennapi tevékenységünk létezik még, amihez valamilyen formában ne tudna kapcsolódni a mobiltelefonunk.
Így óvd meg a telefonod kijelzőjét!

A kommunikáció, a munka, a párkeresés, az ételrendelés, a szórakozás, a tanulás, a sportolás és még ki tudja, mennyi minden megoldható az apró számítógépek, és főleg a rajtuk futó alkalmazások segítségével. Annak ellenére, hogy néhány évtized alatt észrevétlenül váltak hétköznapjaink (fő)szereplőivé, még ma is sokan ódzkodnak a megfelelő védelmi kiegészítők beszerzésétől.

Miért van szükség a kijelző védelmére?

Előbbi voltaképpen egy költői kérdés, hiszen gyaníthatóan kevesek lelik örömüket abban, ha a telefonjuk valamilyen módon megsérül. Ez viszont a kellő óvintézkedések nélkül éppoly gyakori, mint bármilyen baleset, sőt. Egy ügyetlen mozdulat és szeretett mobilunk máris arccal előre landol a konyhakövön, éppúgy ahogy tenné azt egy lekváros kenyér; de amíg a házias gasztronómiai élmény könnyen pótolható, a betört kijelző sok pénzért és a kelleténél mindig több idő alatt javítható csak. Miért ne előznénk meg a bajt?

Megéri az árát?

Erre szokás azt mondani, hogy a hülyének is! De némileg finomabban és egyszerűbben, ha például egy iPhone 12 üvegfólia, illetve egy bezúzott kijelző cseréjének az árát nézzük, hamar megértjük, hogy miért is az erős fogalmazás. A különféle üvegfóliák lágyan simulnak a készülékre, észrevétlen jelenlétükkel pedig lehetővé teszik, hogy akár hajigálhassuk a telefonunkat, ha valamiért ezt látnánk jónak. Na persze nem mindegy, hogy milyen úgynevezett felhasználói élményt kínál ez a roppant fontos kis kiegészítő, hiszen meglehetősen gyakori használatnak lesz kitéve. Fontos, hogy ne tapadjon, kényelmes kezelhetőséget biztosítson. De nem pusztán esztétikai szempontból, hanem a hétköznapi használat miatt is fontos, hogy a kialakítása illeszkedjen a telefonunk stílusos formáihoz, azoktól ne különüljön el. A karcolások, kopások, törések messziről elkerülik majd a telefonunkat, ahogy a felesleges ujjlenyomatoknak is búcsút inthetünk a minőségi üvegfóliának köszönhetően.

Fotó: Unsplash

Kapcsolódó cikkek

A Netflix-függőség következményei

Így néznek majd ki a netflixezők

A pandémia kitörése óta sokat netflixezel? Akkor ezt feltétlen olvasd el!

Így nyomta David Guetta a Széchenyi fürdőben - MTV EMA 2020

Így nyomta David Guetta a Széchenyi fürdőben (videó!)

Nézők nélkül, de gyönyörű felvételek készültek.

Van már kifejezetten időseknek kifejlesztett mobiltelefon is

Létezik már kifejezetten időseknek kifejlesztett mobiltelefon is, a Doro

Az új modellben a beépített szelfikamera segítségével idős szeretteink videohívást is indíthatnak, vagy fogadhatnak, például a WhatsApp-on keresztül.