Irány Sárospatak!

És még egy jó pizzázó is található ott.
Irány Sárospatak! - Mutatjuk, hogy mit érdemes megnézni a környéken

Amennyiben Észak- Magyarországra sodor az utad, mindenképpen látogasd meg Sárospatakot is, hiszen rengeteg látnivaló és nevezettség vár arra, hogy felfedezd azokat. Bizonyára sok-sok értékes emlékkel térsz majd haza, és nem bánod majd meg, hogy ezt a várost jelölted ki úticélul.

Szerencsi Mintabolt

Amennyiben elindultál Sárospatak irányába, de szeretnél kicsit megpihenni, miért ne tehetnéd ezt meg Szerencsen? Ha édesszájú vagy, akkor térj be valamelyik mintaboltba, merthogy kettő is található a városban. Az egyik a Gyár utcán, a másik a Rákóczi úton. A Szerencsi Bonbon termékei biztos, hogy elvarázsolnak, merthogy nagyon sokféle termék közül válogathatsz, amennyiben betérsz valamelyik mintaboltba. Láthatsz és vásárolhatsz kézműves termékeket, de többek között szemezgethetsz a táblás csokoládék, a bonbonok, a cukorkák, sőt egyes ünnepekhez kötődő ízletes csokoládék között is.

A sárospataki vár

Sárospatakra érve, tekintsd meg a várat, amely Sárospatak egyik méltán híres nevezetessége. A városban ez az egyik legkiemelkedőbb műemlék. A vár másik neve, Rákóczi- vár, amely ma már a nemzeti örökség szerves részét képezi. A várat Perényi Péter építtette. A várhoz érve, megcsodálhatod a Vörös-tornyot, amelyet körülbelül 1500-ban építettek. A renenszánsz stílusban épült vár mellett kedvedre gyönyörködhetsz a vár legszebb részeiben, mint a boltíves kapu, a Kőtár, a Lorántffy-loggia, de megnézheted a várárkot, a várkertet és a várfalakat is.

A világ egyik legszebb könyvtára – Református Kollégium Könyvtár

Ha szereted a könyvtárakat, akkor a Református Kollégium Könyvtárába feltétlenül el kell látogatnod. A sárospataki könyvtárat I. Rákóczi György alapította 1531-ben. Magyarországon, a leghíresebb könyvgyűjteményével rendelkezett a 17. században. Ma már 500 ezres gyűjteménnyel büszkélkedhet, amely gyűjtemények sorában megtalálhatók az ősnyomtatványok, a kódextöredékek, illetve az unikális kiadványok is.Pizza del Fiore

Sárospatak immáron egy jó étteremmel is büszkélkedhet. Ha megéheztél, térj be egy ízletes pizzára, a Pizza del Fiore -ba. Igazi olasz ízeket kóstolhatsz meg. A fotó nem illusztráció, ilyen szép tésztájú pizza vár ott. A Bercsényi utca 1. címen találod meg őket.

Kis családi étterem, fedett terasszal.

A pizzák mellett finom a paradicsomleves (mozzarellával és fonott pizzakenyérrel), a bolognai, a lasagna.
A Pizza del fiore nevű pizzájuk helyi alapanyagból, helyi fügéből készül.

Kiszállítást is vállalnak, alábbi településekre:
Sátoraljaújhely, Hercegkút, Károlyfalva, Bodrogolaszi, Olaszliszka, Vámosújfalu, Tolcsva, Sárazsadány, Vajdácska.

Megyer-hegyi Tengerszem

A Zemplén-hegységben, Sárospatak közelében, is rengeteg látnivaló tárulhat eléd. Mindenképpen nézd meg a Megyer-hegyen lévő Tengerszemet, amelyet emberkéz formált meg, és amely 1977 óta természetvédelmi területnek számít. Ma kiváló túrázó és kirándulóhely a Tengerszem, ahol információs táblákkal és turistaösvényekkel segítik a tájékozódást és az informálódást. A Megyer-hegyi Tengerszem magas bányafalakkal körülvett, kedvelt látványosság. Az egykori bányaudvart csapadékvíz töltötte fel, így állandó vízű tó keletkezett a helyén, amely 6 méter mély. A tó körül pedig több tízméteres sziklafalak magasodnak. 2021. óta kilátó is van itt!

Kapcsolódó cikkek

Dominikai hotelek - egzotikus nyaralás 2023

Dominika

Érdemes bakancslistára tenni.

Magyarország legszebb települései

Magyarország különleges települései

Hazánkban is léteznek nagyon különleges települések.

Dubai látnivalói - virtuális séta Dubajban

Dubai látnivalói - virtuális séta Dubajban

A legjobb dubaji múzeumok, művészeti helyszínek, és a sejk egyik nyári otthona - élmények, melyek a világ bármely pontjáról egy gombnyomással elérhetőek.