Tapolca

A Veszprém-megyében található Tapolca város gyönyörű bazalthegyek ölelésében fekszik, mindössze 19 perc autóútra a Balatontól (Szigligettől). Szállj meg az olcsó és barátságos Kuckó apartmanban, hogy akár gyalog is eljuss a főbb nevezetességekhez!
Nyaralás Tapolcán - Tapolca látnivalói - tapolcai programok

Tapolca a Balaton északnyugati részén helyezkedik el, és számos strandhoz, Balaton melletti településhez közel van. Autóval vagy akár vonattal is könnyen megközelíthető, mindig élettel teli, ugyanakkor nyugodt, letisztult város.

Nevezetességei között szerepel többek között a Tavasbarlang, Városi Múzeum, a Fő tér, és a Malom tó és környéke, ahol kisebb-nagyobb sétákra, pihenésre, kávézásra, ebédre és akár a gyermekeknek szórakozásra (a játszótéren) is lehetőség nyílik.

A nyári szezonban a Malom tó mindig különböző kulturális programokat kínál, melyek vonzzák a turistákat és helyieket egyaránt.

Tapolcán és környékén annyi kirándulási, wellness (Hunguest Hotel Pelion) vagy kulturális programra van lehetőség, hogy a választás sem könnyű. Vonattal könnyen és mindössze fél óra alatt elutazhatunk a csodaszép Badacsonyba is, de autóval is körbejárhatjuk a környéket. Keszthely, Sümeg, de Veszprém is nagyon egyszerűen és gyorsan megközelíthető.

Rengeteg turista érkezik Tapolcára minden évben, van, aki egy hosszabb időszakra, de olyan is akad, aki csak 1-2 napot töltene a városban. Hotelek, szállodák és kiadó szobák is rendelkezésre állnak, az egyik legjobb választás talán mégis a Kuckó apartman.

Ez egy családi vállalkozásként üzemelő, modern berendezésű és 3 szobát kínáló konyhás, fürdőszobás tetőtéri apartman. Nemrég nyitotta meg kapuit a nyaralók előtt, de folyamatos a foglalás, hiszen nagyon kedvező áron ajánlanak kedves, tiszta, komfortos és a központhoz közeli lakóteret. Autóval a zárt udvarban, de akár a ház előtt is lehet parkolni. Plusz pozitívum, hogy mindössze pár lépésre található a város felújított piaca, így vásárnapokon kényelmesen megoldható a napi kiránduláshoz, vagy wellnessezéshez szükséges élelem beszerzése.

Tapolca tehát kitűnő nyaralóhely lehet belföldi vakációhoz, de akár kiindulópontja is lehet egy nagyobb kirándulásnak, wellness hétvégének vagy a Balaton-felvidék felfedezésének.

Kapcsolódó cikkek

Magyar kastélyok

Magyar kastélyok, melyeket érdemes megcsodálni

Hazánkban rengeteg szépséges kastély található, amelyeket érdemes megnézni.

Nyaralás Tapolcán - Tapolca látnivalói - tapolcai programok

Tapolca

Mivel közel van, akár a Balaton fővárosa is lehetne.

Magyarország legszebb települései

Magyarország különleges települései

Hazánkban is léteznek nagyon különleges települések.