Vegán életmód - kihívás is kapcsolódik hozzá

Svájcban az emberek hozzávetőleg 3%-a vegán életmódot követ, azaz csak növényi alapú táplálkozást folytat. Ez a szám az év elején még magasabb, mivel sokan kipróbálnak egy ún. Veganuár-kihívást.
Vegán életmód - kihívás is kapcsolódik hozzá, a Veganuár

A "veganuár" név egy szójáték, a "vegán" és a "január" szóból tevődik össze - és ebből már ki is találhatjuk a kihívás lényegét: egy hónapig - januárban (a decemberi ünnepi dőzsölések után) vegán táplálkozást kell folytatni!

A mozgalom által a veganizmus mint életmód jobb megítélést nyer, valamint az - egyébként nem-vegán - emberek kicsit odafigyelnek táplálkozásukra.

Aki Svájcban ezt a kihívást teljesíti, annak a Svájci Vegánok Társasága egy felvilágosító előadást tart. Így és vegán hírlevelek útján segítik a veganuár kihívottjait. A növényi alapú táplálkozás egy hónapig tart, de sokan döntenek a kihívás után is úgy, hogy vegánok vagy vegetáriánusok maradnak

(Ha valaki Magyarországon szeretné teljesíteni a kihívást, a Facebook-on talál ehhez támogató csoportokat, de minden esetben győződj meg arról, hogy szakmailag hiteles-e a csoport, ki, milyen szervezet áll mögötte, van-e dietetikus a csoportban.)

.

Kapcsolódó cikkek

A sültkrumpli különleges története

A sültkrumpli különleges története

A belgák sok halat kifogtak a Maas folyóból. De aztán egyik télen...

Tarol a TikTokon az Ayoka

Tarol a TikTokon az Ayoka

A bécsi srácok itala mindenkit jókedvre derít!