Az 5 legkedveltebb tanfolyam a nők körében

Meguntad a jelenlegi foglalkozásod, igazi karrierre vágysz? Végre lehetőséged nyílik tanulni, hogy jobban érvényesülj nőként? Elfoglalnád magad a baba mellett? Bármilyen oka legyen, a tanulás mindig kiváló befektetés. A választásban sokat segíthet, ha tisztában vagy a legnépszerűbb kurzusokkal. Cikkünkben a hölgyek körében legkedveltebb tanfolyamokról írunk.
Az 5 legkedveltebb tanfolyam a nők körében

1. Pénzügyi kurzus

A számviteli és pénzügyi ismereteket adó képzések hasznos tudást nyújtanak. Számos asszisztenst és más szakembert keresnek ezen a területen, versenyképes fizetést kínálva. Ráadásul a megszerzett ismeretek a mindennapi életben is segítségünkre lesznek. Néhány bevált lehetőség:

· pénzügyi és számviteli ügyintéző

· bérügyintéző

· befektetési értékesítő

Vannak olyan szakok, például a mérlegképes könyvelő, melyekhez előképzettség szükséges. Hosszú távon viszont megéri felépíteni egy ilyen karriert.

2. Grafikus tanfolyam

Számos nő ébred rá életének során, hogy milyen – eddig rejtett – tehetséggel rendelkezik. Lehetséges, hogy egy hobbit is könnyedén pénzkereseti forrássá alakíthat grafikus kurzus elvégzésével.

Gyakorlatorientált órákon könnyen elsajátítható a szakma lényege, s a grafikai programok használata is. A tudást később nemcsak alkalmazottként, de vállalkozóként is lehet kamatoztatni.

3. Virágkötészet

Egy másik kreatív lehetőség a virágkötő és virágkereskedő. Szükséges hozzá precizitás, kedvesség és alkotói véna, ezért is az egyik legkedveltebb.

Alkalmazottként kevésbé jók a bérek ezen a területen, de vállalkozóként jövedelmező üzletet indíthatunk be. Ha nem tudunk üzletet nyitni, mellékállásban, akár szezonálisan is vállalhatunk koszorúkat és díszeket.

4. Wellness szakember

A mai rohanó világ számos új szakmát hívott életre. Az embereknek szükségük van segítségre az egészséges életvezetéshez és a jótékony pihenéshez. A regeneráló wellness szakember feladata különféle masszázstechnikákkal javítani az életminőséget és megelőzni a problémákat.

Ilyen szakma birtokában wellness szállókban, hotelekben, gyógyfürdőkben lehet elhelyezkedni, de vállalkozás is indítható. A hölgyek körében azért is kedvelt ez a lehetőség, mert számos hasznos információt szereznek saját egészségükről, szépségük megőrzéséről is.

5. Pincérsegéd képzés

A pincérsegéd tanfolyamok nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlottak. A népszerűség egyik oka, hogy utat nyitnak a külföldi munkavállalásnak is, megfelelő nyelvtudással.

A hallgatók nemcsak a felszolgálás alapjait sajátítják el, hanem további műveletekbe is betekintést nyernek. A tananyag a következőket tartalmazza:

· életkészítési ismeretek

· italismeret

· konyhatechnológia

· kommunikáció a vendégekkel

· rendezvénytípusok

· logisztika

· értékesítés

Erre a bizonyítványra később további vendéglátós képzéseket építhetünk.

Összefoglalva: Hogy melyek a legkedveltebb tanfolyamok a nők körében, az évről évre változik. Néhány állandó irány azonban megfigyelhető. Ilyenek a pénzügyi-, a kreatív-, valamint a vendéglátós témakörök. Ezekkel általában jók a kereseti és elhelyezkedési esélyek, ráadásul érdekesek is.

Kapcsolódó cikkek

Az 5 legkedveltebb tanfolyam a nők körében

Az 5 legkedveltebb tanfolyam a nők körében

Karrierváltáson gondolkodsz, és szívesen kipróbálnál valami újat? Összegyűjtöttük, mely a legkedveltebb tanfolyamok a nők körében.