Nyári angolos program gyerekeknek: tábor vagy tanfolyam?

A nyári szünet hosszú idő ahhoz, hogy a kicsik semmittevéssel töltsék. Természetesen az sem jó, ha végig tanulásra kényszerítjük őket, vagy folyamatosan úton vannak. Érdemes kiválogatni a leghasznosabb, s legérdekesebb elfoglaltságokat, s azokat beütemezni a szünetre. Ilyen lehet egy angolos program. A kérdés csak az, tábort vagy tanfolyamot válasszunk? Cikkünkben megnézzük mindkét lehetőség előnyeit.
Nyári angolos program gyerekeknek: tábor vagy tanfolyam?

Miért voksoljunk a táborra?

A nyelvi tábor – különösen az ottalvós – komplex élményt ad. Nemcsak néhány nyelvórát jelent, hanem nagyszerű szabadidős foglalkozásokat, új barátokat, s talán életre szóló élményt. A kisebbek is nagyon élvezik, hiszen szinte észre sem veszik, hogy tanulnak. Ráadásul a legtöbb ilyen üdülést tavak mellé szervezik, így a strandolás sem marad ki.

Alapvetően elmondható, hogy kisebb (főleg alsó tagozatos) csemeték esetében mindenképp a tábor nyer, hiszen kevésbé iskolaszagú. Akik félénkebbek, választhatják a napközis lehetőséget, az elszántabbak pedig az ottalvós kalandot.

Az angoltanfolyam előnyei

Nagyobb gyerekeknél, felső tagozatos vagy gimnazista diákoknál már a kurzus felé dől a mérleg nyelve. Sokkal célorientáltabb egy ilyen képzés, ráadásul csak pár órát vesz el a napból. Ha konkrétan szükség van angol felzárkóztatásra, akkor is hasznosabb lehet.

Azoknál a gyerekeknél is jobb választás a kurzus, akik nehezen szakadnak el hosszabb időre az otthonuktól. Számukra motiváló és szórakoztató órákat biztosító intézményt keressünk! Így megmarad a játékosság értéke, de nem társul hozzá az elszakadás traumája.

Mire figyeljünk a program kiválasztásakor?

Van néhány szempont, amelyet fókuszban kell tartanunk a tökéletes időtöltés keresése során:

· Fontos tudni, kik a szervezők. Nem mindegy, hány év tapasztalat áll a cég mögött.

· Érdemes tájékozódni az ott dolgozó oktatók végzettségéről, tapasztalatáról is.

· Előre győződjünk meg a körülményekről (tábor esetében pl. szállás, étkezés, kurzus esetében helyszín)!

· Legyünk tisztában azzal, mit tartalmaz az ár! Fontos az is, hogy panasz esetén milyen kártérítést nyújtanak.

· Olvassunk korábbi véleményeket!

· Manapság divat az online angol nyelvtanfolyam szervezése. Ilyet inkább gimnazista diáknak válasszunk. A kicsik személyes foglalkozáson jobban fejlődnek.

Összegezve: Egy tábor vagy nyelvtanfolyam kiváló nyári program lehet gyermekek számára. Természetesen kortól, szokásoktól és céltól is függ, melyik az ideális választás. Akárhogy is, körültekintően hozzuk meg a döntést a szervezővel kapcsolatban!

Kapcsolódó cikkek

Nyári angolos program gyerekeknek: tábor vagy tanfolyam?

Nyári angolos program gyerekeknek: tábor vagy tanfolyam?

Nyári tábort vagy tanfolyamot keresel gyermekednek? Érdekelnek az online lehetőségek is? Cikkünkből megtudhatod, melyik programot érdemes választani.

7 dolog, amire felhasználhatsz egy mixer végzettséget

7 dolog, amire felhasználhatsz egy mixer végzettséget

Összegyűjtöttünk 7 dolgot, amire felhasználhatunk egy mixer végzettséget, ha éppen valami újba vágnánk a fejszénket és érdekel az italok világa.