Heves megye féltve őrzött kincsei

A TripAdvisor elkészítette listáját Magyarország egy-egy megyéjének legfontosabb látnivalóiról. Ezúttal Heves megyébe utazunk, és vizsgáljuk meg, hogy miért is érdemes oda látogatni.
Heves megye csodái - Heves megye és Eger látnivalói

A TripAdvisor elkészítette listáját Magyarország egy-egy megyéjének legfontosabb látnivalóiról. Ezúttal Heves megyébe utazunk, és megvizsgáljuk, hogy miért is érdemes oda látogatni.

5. Egri vár

Eger vára a 16. században, a török megszállás miatt három részre szakadt Magyar Királyság végvárrendszerének, „Európa védőpajzsának” fontos erőssége volt. Ezer éves történetének leghíresebb eseménye az 1552-es ostrom, amikor a Dobó István által vezetett kétezer fős védősereg közel harmincszoros török túlerővel szemben megvédte.

A fennmaradt erődítések és épületek mellett különböző kiállításokkal várják a látogatókat pl., mint az egri vár története, a Börtön, a Kőtár, és a Hősök terme.

4. Egri Termál- és Strandfürdő

Az Egri Termálfürdő 1932-ben nyitotta meg kapuit, Magyarország egyik legszebb fürdőhelye, mely a külföldi turisták körében is népszerű. A gyönyörű ligetes környezetben elhelyezkedő fürdő a gyógyulni, sportolni és szórakozni vágyók paradicsoma. Az Eger belvárostól néhány percre található fedett-nyitott vízi élménysziget hét medencével, sportpályákkal és közvetlen átjárási lehetőséggel rendelkezik a Török Fürdőbe.

3. Dobó István Tér (Eger)

A Dobó István tér Eger történelmi belvárosának főtere. A teret két nagy jelentőségű szoborkompozíció díszíti. Az egyik, a tér közepén álló tekintélyes méretű, várvédő Dobó István szobra, amely Stróbl Alajos alkotása. A másik alkotás a Végvári vitézek, vagy sokak által Végvári harcosok néven ismert lovas szoborkompozíció, mely Kisfaludi Stróbl Zsigmond műve. Ha Eger történelmi belvárosának főterén megpihenünk, és bármely irányba szétnézünk csakis magasztos, és historikus épületeken akadhat meg a szemünk. A tér nevezetes műemlék épületei a Városháza, a Forst-ház és az Offi-ház vagyis az Arany Oroszlán étterem épülete.

2. Szépasszony- völgy (Eger)

A Szépasszony-völgy Eger legnagyobb kiterjedésű, összefüggő borpincés területe. Az esztétikus utcabútorok, az ápolt zöldterületek, a kialakított szalonnasütő helyek, a szabadidős rendezvények folyamatosan növekvő száma, mind-mind hozzájárulnak a terület töretlen fejlődéséhez, egyre több hazai és külföldi vendég megelégedésére a jó borok mellett természetesen. A Szépasszony-völgy nyári rendezvényeinek egyik fő helyszínét jelenti a szabadtéri színpad.


1. Egri főszékesegyház

1831 és 1836 között épült Hild József tervei alapján klasszicista stílusban. Magyarország harmadik legnagyobb temploma. Bejáratát oszlopcsarnok hangsúlyozza, melynek 17 méteres korinthoszi oszlopain timpanon nyugszik. A bazilikába belépve először a hatalmas méretek nyűgöznek le, talán a legérdekesebb látnivaló a Takács István mezőkövesdi festő által készített gyönyörű kupolafreskó, amely az Apokalipszist ábrázolja. A templomban található képek többsége olasz festőktől származik. Az épület nagyobb egyházi ünnepekkor akár 4-5000 főt is be tud fogadni.

Kapcsolódó cikkek

Peppa-Park nyílik Németországban

Peppa-Park nyílik Németországban

Méghozzá Günzburgban, a LEGOLAND mellett.

Saliris Resort Spa Hotel - egerszalóki wellness hétvége

Wellness hétvége Egerszalókon

Egerszalók nagyon szép hely, felüdülés itt pihenni.

Bulgária - tippek a nyaraláshoz

Bulgária

Bulgária az egyik legszebb a hely a világon. A cikkben Bulgáriáról olvashatsz kicsit részletesebben.