Hogyan ünnepli a világ a Valentin-napot?

A Valentin-nap régebben egy keresztény ünnep volt, ami Amerikából indult útjára. Az amerikaiak február 14-én ünneplik, amikor is a szeretteiknek, a szerelmüknek virággal, csokoládéval vagy más ajándékkal kedveskednek. A világ más táján is megünneplik a Valentin-napot, de nem mindenhol február 14-én és a világ számos országában kicsit eltér ez az ünnep a megszokottól. Mutatjuk is, hogyan és miben tér el az ünneplés az egyes országokban.
Hogyan ünnepli a világ a Valentin-napot? - Valentin-Nap 2022 - Valentin-Nap 2023

Japán

Japánban a február 14-e elsősorban a férfiakról szól, hiszen úgymond elvárják a nőktől, hogy ilyenkor ajándékokkal kedveskedjenek nekik. A nők ünneplése sem marad el, hiszen egy hónappal később, március 14-én, ünneplik a White Day-t, amikor is a férfiak ajándékoznak csokoládét, kisebb ajándékokat és virágokat a nőknek.

A japánok háromféle csokoládét ajándékoznak ezen a napon. Az ismerősöknek és a munkatársaknak úgynevezett „Giri Choco” nevű csokoládét adnak. A”Honmei Choco” nem más, mint a szerelemcsokoládé, hiszen a szerelmesek ajándékoznak egymásnak ilyen nevű csokit. Míg a „Tomo Choco” nevű csokoládét főleg az egyedülálló nők adják egymásnak, mintegy a barátság szimbólumaként.

Egyesült Királyság

Az Egyesült Királyságban hagyományosan ünneplik ezt a napot, méghozzá február 14-én. Ezen a napon üdvözlőkártyákat küldenek az emberek egymásnak, de nem írják alá, mert úgy vélik, hogy ez balszerencsét hoz számukra.

Wales

Wales-ben is megünneplik Szent Valentin napját, de nem február 14-én, hanem január 25-én, és Szent Dwynwen napnak hívják. Hagyományosan kézzel készített, faragott fakanállal ajándékozták meg a nőket.

Thaiföld

Thaiföldön az emberek szintén megünneplik a Valentin-napot, de kicsit eltérőbben, mint az amerikaiak, hiszen ezen a napon a Trimurti szentélybe vonulnak imádkozni. Úgy vélik, hogy ez segít meghozni számukra az igaz szerelmet.

Szlovéniában

Igaz itt is megünneplik a Valentin-napot, de elsősorban számukra a Szent Gergely nap a romantika napja, amelyet március 12-én ünnepelnek.

Dánia

Dániában csak a 1900-as években kezdték el ünnepelni a Valentin-napot, de a dán szerelmesek nem vörös virágot ajándékoznak egymásnak, hanem fehér színű virágokkal kedvesnek egymásnak.

Brazília

Brazíliában igazából ebben az időszakban a karnevál zajlik, és karneváli hangulat uralkodik. De június 12-én van alkalma a szerelmeseknek kedveskedni egymásnak, mégpedig a Dia dos Namorados, azaz a Lovers’s Day napján. Ilyenkor, csakúgy, mint az amerikaiak, ajándékkártyákkal, virágokkal és csokoládéval kedveskednek egymásnak.

Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigeteken nem úgy ünnepelnek, ahogy Amerikában. A szerelmesek a legnagyobb ajándékot adják egymásnak, mégpedig a boldogító igent mondják ki egymásnak, hiszen Valentin-napon megnő körükben a házasodási kedv és egész évben ezen a napon házasodnak a legtöbben.

Franciaország

Franciaország, a romantika országa. Nem meglepő, hogy az emberek itt is megünneplik a Valentin-napot. Hagyományosan üdvözlőkártyákat küldenek egymásnak.

Olaszország

Az olaszok a Valentin-napot tavaszi fesztiválként is ünneplik. Ezen a napon a fiatalok és a szerelmesek kertekben gyűlnek össze, ahol sétálgatnak, romantikus dalokat adnak elő és romantikus költők műveit olvassák fel.

Észtország

Észtországban úgynevezett Love Bus-t, azaz szerelembuszt indítanak el, abban a reményben, hogy sok szingli éppen ezen a buszon találja majd meg az igazit.

Kapcsolódó cikkek

Bulgária - tippek a nyaraláshoz

Bulgária

Bulgária az egyik legszebb a hely a világon. A cikkben Bulgáriáról olvashatsz kicsit részletesebben.

Dubai látnivalói - virtuális séta Dubajban

Dubai látnivalói - virtuális séta Dubajban

A legjobb dubaji múzeumok, művészeti helyszínek, és a sejk egyik nyári otthona - élmények, melyek a világ bármely pontjáról egy gombnyomással elérhetőek.

Magyar kastélyok

Magyar kastélyok, melyeket érdemes megcsodálni

Hazánkban rengeteg szépséges kastély található, amelyeket érdemes megnézni.