Izzadásgátlás mikrohullámmal

Az izzadásgátlásra vonatkozó legújabb felfedezés, a mikrohullám alapú izzadásgátlás. A téma hazai szakértőjével, Dr. Petrohai Ágnessel készült beszélgettünk.
Dr. Petrohai Ágnes - mikrohullám alapú izzadásgátlás

A mikrohullám izzadásgátlásra?

200 millió ember problémájára találtak megoldást amerikai kutatók

Az izzadásgátlásra vonatkozó legújabb felfedezés, a mikrohullám alapú izzadásgátlás. A téma hazai szakértőjével, Dr. Petrohai Ágnessel készült beszélgettünk.
A mikrohullám alapú kezeléssel, szike és egészségügyi kockázat nélkül biztosítható az eredményes izzadásgátlás. Egy kaliforniai laboratórium, a Miramar Labs Inc., USA munkatársai több éves kutatómunka után fejlesztették ki a végleges izzadásgátlást és szőrtelenítést garantáló eljárást, amely 2011-ben megkapta az FDA (Food and Drug Administration) minősítését, ami a legmagasabb minőségbiztosítások egyike az Egyesült Államokban.

„Az eljárást csak orvosok végezhetik, mert speciális fájdalomcsillapítást igényel.” – közölte Dr. Petrohai Ágnes, aneszteziológus, az eljárás hazai bemutatóján. A téma szakértőjének az Egyesült Államokban élő lánya mutatta meg a módszert először, a kezelést azóta mindkét gyermekén elvégezték. „Az eljárás az USA-ban igen elterjedt, de Európában – főleg Kelet-közép Európában – jelenleg kevésbé ismert.” Dr. Petrohai Ágnes szerint, az európai bőrgyógyász konferenciákon is csak az igen fájdalmas, szikés beavatkozást hozzák fel példának a testi reakció eredményes és végleges kezelésére, az európai orvosok csak mostanában kezdik megismerni a szikementes, mikrohullámon alapuló megoldást.

„A verejtékezésre a dezodorok és izzadás gátlók nem nyújtanak tartós megoldást.” – fejtette ki a doktornő. „Az alumínium-kloridot tartalmazó izzadságátlók eltömítik az izzadságmirigyeket és mindennapos használatuk hosszútávon elváltozásokat, allergiát, kontaktekcémát is okozhat, emellett a rákos megbetegedésekkel is összefüggésbe hozhatóak ezek a kemikáliák. A botox csak átmeneti, pár hónapos megoldást biztosít. Főleg a hiperhidrózisban, azaz kóros izzadástól, túlműködéstől szenvedők körében jelenthet megoldást a kezelés. Ez probléma jelenleg a Föld népességének 1-3%-át érinti ” – emelte ki Dr. Petrohai Ágnes.

A kezelés hazai arca, Katus Attila egy tematikus bemutatón arról beszélt: Ő, mint az egészséges életmód képviselője a szolgáltatás mellett áll, hiszen ezzel a biztonságos kezeléssel egy a mindennapokat megnehezítő, igen kellemetlen jelenség szüntethető meg

Az izzadságmirigyek mélyen a bőr alsó rétegében találhatóak, amit még a lézer sem ér el. A mikrohullám technikán alapuló kezelés azonban képes hatástalanítani a kar alatti izzadtságmirigyeket, vágás vagy fájdalom nélkül. Ezek a mirigyek, a test teljes mirigyállományának mindössze két százalékát teszik ki, így a szervezet hőháztartása és méregtelenítési folyamata a beavatkozással nem változik. A kezelésnek mellékhatása nincs. Mivel a szőrtüszők ugyanabban a mélységben helyezkednek el, mint az izzadtságmirigyek, ezért a kezelés végleges szőrtelenítéssel is jár.

Kapcsolódó cikkek

A mozgás konkrét mentális és fizikai hatásairól.

Sportolni nyerő! De miért is?

A sport nagyszerű lehetőség arra, hogy karbantartsuk a testünket, lelkünket. A cikkben további előnyöket is sorolunk.

Czeizel Intézet - mikor vállaljunk gyermeket!

Hány évesen vállaljunk babát?

Sok pár bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy pontosan mikor is jön el a babavállalás ideje. A cikk, ebben nyújt némi segítséget.

Aromater, Balneoter, Wellness, Spa

Wellness-szótár

A wellness nagyon sok mindent magába foglal. A wellness nem csak a fizikai, hanem a lelki egészségünket is szolgálja.