Miben tévedett a nagyi? Ne dőlj be ezeknek a régi hiedelmeknek!

Ugye, te is épp eleget hallgattad ezeket a tanácsokat és intelmeket a nagymamádtól? Pedig nincsen túl sok közük a valósághoz. Most lerántjuk a leplet a tévhitekről, és kiderül, mi a valóság.
Miben tévedett a nagyi? Ne dőlj be ezeknek a régi hidelmeknek!

A haj erősebb lesz, ha visszavágunk belőle

A frissen vágott frizura nyilván ápoltabbnak és tömörebbnek is hat, mint a töredezett hajvégek. Ez azonban semmit nem növel a haj sűrűségén, hiszen a hajszálak egyébként is a fejtetőből nőnek ki.

Az alkohol belülről felmelegít

Még ha az arcunk ki is pirosodik egy-két pohár után, ennek valójában az ellenkezője az igaz. Az alkoholtól kitágulnak a véredények, ezért a test hőt veszít, és sokkal könnyebben átfagyunk ittas állapotban.

A rágó a gyomorban

Ha lenyeljük a rágót, az odatapad a bélfalhoz - hangzik el gyakran a figyelmeztetés, aminek nincs semmiféle valóságalapja. A rágó épp úgy megemésztődik a gyomorban, mint bármi más, amit elfogyasztunk

Ha gyenge fényben olvasunk, az tönkreteszi a szemet

Ez ugyan megerőltető a szemünknek, de nem okoz semmilyen tartós károsodást. Jellemzőbb, hogy szemfáradtság alakul ki miatta, ami pedig fejfájást idézhet elő.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Szexuálpszichológus a sérelmek elengedéséről

Szexuálpszichológus a sérelmek elengedéséről

Az emberi lélek mélységei és titkai mindig is foglalkoztatták az embereket, és az egyik legrejtélyesebb terület a szexualitás. A szexuálpszichológus munkája éppen ezen a határmezsgyén mozog, ahol a testi vágyak és az érzelmi sérülések találkoznak.

Szájvizek, szájöblítők: Melyiket használjuk?

Szájvizek, szájöblítők: Melyiket használjuk?

Egy kutatásban összehasonlították a boltok polcain lévő szájvizeket és szájöblítőket. Nem annyira estünk hasra az eredménytől...