Természetes módszerek, amik befolyásolják a menstruáció kezdetét

A nők körében az élet velejárója a menzesz. Ha vízpartra mennek nyaralni, vagy valamilyen fontos dátumra készülnek, mindig figyelik, hogy mikor is vannak piros betűs napok.
Természetes módszerek, amik befolyásolják a menstruáció kezdetét

A nők körében az élet velejárója a menzesz. Ha vízpartra mennek nyaralni, vagy valamilyen fontos dátumra készülnek, mindig figyelik, hogy mikor is vannak piros betűs napok. Most olyan természetes trükköket hoztunk, amikkel befolyásolható a ciklus kezdete.

Ha azonban nőként eleged van abból, hogy mindig csak körülbelül tudsz tervezni, ittvan néhány természetes módszer amikkel változást érhetsz el, előrébb hozhatod vagy késleltetheted a menstruációt.

Természetesen mindenkinél máshogy hatnak egyes módszerek, de azért mindenképp érdemes egy próbát tenni.

1. Menstruáció késleltetése

Ha késleltetni szeretnéd a ciklus kezdetét, akkor próbáld ki a citromot! Ha ugyanis huzamosabb ideig mindennap iszol egy nagy adag citromos vizet, azzal nemcsak a szervezetnek fontos C-vitamin-bevitelt éred el, hanem akár menstruációd is késhet pár napot!

2. Menstruáció gyors elmulasztása

Ha már megjött, akkor a gyors elmulasztás egyik módszere a sok mozgás. Ilyenkor ugyanis a méh intenzíven „edz”, és így gyorsabban válik le a méhnyálkahártya, ami a vérzésért felel. Illetve egy másik mód a bor! Napi egy deci vörösbor ugyanis felgyorsítja a ciklus menetét.

3. Menstruáció előrehozása

Ha azt szeretnétek, hogy minél hamarabb megjöjjön, akkor üljetek meleg vízbe. Ennek hatására ugyanis könnyebben beindulhat a vérzés. Ha pedig biztosra akarsz menni, igyál mindennap legalább egy bögre cickafarkteát, állítólag ez is csodákra képes!

Kapcsolódó cikkek

Mennyire egészséges valójában a tea?

Mennyire egészséges valójában a tea?

Főleg a zöld teának jó a híre, nem is alaptalanul.

Dr. Ősapay György - mesterséges spermiumok!

Jönnek a mesterséges spermiumok

A cikkben bemutatjuk, hogy mik is azok a mesterséges spermiumok.

Bevásárlás és főzés, vagy egészséges ételrendelés online?

Bevásárlás és főzés, vagy egészséges ételrendelés online?

Eláruljuk, szerintük miért éri meg jobban az utóbbi.