Mi a pármai sonka titka?

Az igazi pármai sonka egészen pontosan Langhirano-ban készül.
Mi a pármai sonka titka?

Langhirano-ban, az Appenninek lábánál, egészen különleges szél fúj, a tenger felől, magával viszi a tenger sóját. Az érlelőházak, amiben a sonkák érnek, a hegyekben vannak, és az ablakaik nyitva vannak, hogy befújjon a szél, ezzel a sóval.

Ez a száraz levegő adja a pármai sonka ízét. Ráadásul a disznók is helybeliek, amiből készül. 10-18 hónapig érlelik. Védett márka. Az igazi pármain rajta van a pármai hercegség ötágú koronája. És legalább 9000 Ft kilója.

Kapcsolódó cikkek

Valóban nem szabad kávézni késő délután?

Ötórai tea, „hatórai” kávé?

Sokan vallják, hogy késő délután már nem szabad kávézni, mert nem bírunk elaludni. Egy svájci-német tanulmány ennek járt utána, van-e tudományos alapja.