Mi a pármai sonka titka?

Az igazi pármai sonka egészen pontosan Langhirano-ban készül.
Mi a pármai sonka titka?

Langhirano-ban, az Appenninek lábánál, egészen különleges szél fúj, a tenger felől, magával viszi a tenger sóját. Az érlelőházak, amiben a sonkák érnek, a hegyekben vannak, és az ablakaik nyitva vannak, hogy befújjon a szél, ezzel a sóval.

Ez a száraz levegő adja a pármai sonka ízét. Ráadásul a disznók is helybeliek, amiből készül. 10-18 hónapig érlelik. Védett márka. Az igazi pármain rajta van a pármai hercegség ötágú koronája. És legalább 9000 Ft kilója.

Kapcsolódó cikkek

Tokio különleges helye: Maid Cafe, EA Shooting bar, Butlers Cafe

Furcsa japán vendéglátóhelyek

Beszámoló 3 különleges tokiói étteremről.

Tarol a TikTokon az Ayoka

Tarol a TikTokon az Ayoka

A bécsi srácok itala mindenkit jókedvre derít!