Egy jó hely Villányban - Polgár pincészet étteremkritika

Villányi kirándulásunk alkalmával a Polgár pincészet éttermében vacsoráztunk.
Polgár Panzió és Pincészet étterme Villányban - étterem teszt, étteremkritika

Ez nem csak étterem, de panzió és pincészet is. Közel a város, Villány vérkeringéséhez, mégis csendes, nyugodt, kellemes környezetben található.

A felszolgálás ötös, gyors, olajozott, a felszolgálók készségesek, kedvesek, nem szószátyárok, de minden kérdésre szívesen válaszolnak. Amiért nem csillagos ötöst kapott, annak oka az a nem elhanyagolható tény, hogy néhol hiányos tudással rendelkeztek a kínált borokról, ami egy ilyen hagyományokkal rendelkező borvidéken nem túl hízelgő.

A fogásokhoz különböző borokat kínáltak, mindegyik nagyszerűen passzolt az általunk választott ételekhez. Érdemes a vacsorához a borokból egy komplett sort végigkóstolni. Ha ezekből megtetszik bármelyik bor, érdemes már a helyszínen feltankolni belőle a pincészetben. Kipróbáltuk a házi limonádét is, amely valóban házi volt, a mentát például a mögöttünk lévő konyhakertből vágták föl hozzá.

Szürke marha gulyáslevessel kezdtünk, ez méltán érdemelte ki a legjobb gulyásleves címet, idejét sem tudom, mikor ettem utoljára ilyen remek levest. Sűrű, testes, laktató (akár főfogásnak is elment volna). Csodálatos illatú és állagú, nem krumplival és zöldséggel van kitöltve, mint a legtöbb gulyásleves, hanem sovány marhahússal. Az íze mondhatni tökéletes, kellően fűszeres, bár talán kicsit csípősnek találja az, aki nincs hozzászokva. Házi tejföllel és illatos, puha kenyérrel tálalták. Egyszerűen nem lehet benne hibát találni.

Chilis fűszeres csirkecomb burgonyapürével és ropogós salátával volt a főfogás, amit szintén az egekig tudnék magasztalni. A csirke tanyasi csirke, amit már az első falatnál éreztem. A fűszerezés tökéletes, és az egész combot átjárja, belül omlós, kívül kellően ropogós. A mellé tálalt saláta kellemesen balzsamecetes, egyszerű de nagyszerű. A krumplipüré bár ízre kiváló, állagra egy kissé folyós, de ez nem rontott semmit élvezeti értékéből.

Zárásként az aranygaluska csalódást okozott, valahogy többet vártam a desszerttől. Nem vaníliasodóval tálalták, hanem valami folyós, ízesített tejszínnel. Bár pozitívum, hogy tésztából készült (sok helyen kifliből csinálják), még sem volt igazán jó. Nem sajnálták belőle a diót, ami normál esetben nem lenne baj, de ez a markáns dióíz mindent felülírt.

Összességében a vacsora nagyszerű élmény volt, azt mondhatom, az utóbbi idők legjobb fogásait ettem itt, dacára a desszertnek, ami azért nem győzött meg túlságosan.

Javaslom, hogy látogass el ide, ha Villányban jársz, kóstold meg a Polgár pincészet éttermének remek ételeit és borait.

Kapcsolódó cikkek

Smoothie receptek

Néhány egyszerű smoothie recept

A smoothie nagyon egészséges, hiszen tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Különleges kávék a világ különböző tájairól

Különleges kávék a világ különböző tájairól

Ahány ország, annyi szokás. De mégis hogy kerül a kávéba tojás és sajt?

A sültkrumpli különleges története

A sültkrumpli különleges története

A belgák sok halat kifogtak a Maas folyóból. De aztán egyik télen...