Hogyan kell tisztítani az ezüstözött ékszereket

Az ezüstözött ékszereken jobb olyan tisztítóoldatot alkalmazni, amely nem tartalmaz alkoholt.
Hogyan kell tisztítani az ezüstözött ékszereket

Az ezüstözött ékszerek tisztításának több módja van. Kezdetnek használjunk szódabikarbónát tisztítószerként a mattulás eltávolítására. Keverjünk össze két kanál szódabikarbónát egy kanál vízzel. Ezután dörzsöljük az ékszert, amíg megszárad. Használhatunk 1/2 csésze fehér ecetet és két evőkanál szódabikarbónát is, hogy kifényesítse az ezüst darabot. Ha nincs szódabikarbónánk, megpróbálhatjuk a két összetevő összekeverésével.

Alternatív megoldásként fogkrémet és szappant is használhatunk a foltok eltüntetéséhez. Ehhez sima fehér fogkrémet kell választanunk, különleges fehérítő lehetőségek nélkül. Ezután egy nedves szivacsra vagy puha ruhára kenjük fel a fogkrémet, és óvatosan dolgozzuk át vele az ékszert. Karcolás esetén mihamarabb öblítsük le. A tisztítás után alaposan szárítsuk meg. Ha fényes darabot szeretnénk, akkor polírozó kendővel fényesre polírozhatjuk.

Az ezüstözött ékszereken jobb olyan tisztítóoldatot alkalmazni, amely nem tartalmaz alkoholt. Egy másik lehetőség a szódabikarbónapaszta használata. Ez a szódabikarbónás oldatnál erősebb mattfoltokat távolíthatunk el. A nehezebb mattulás eltávolításához olyan tisztítószert kell használnunk, amely magasabb szódabikarbóna-koncentrációt tartalmaz.

Kapcsolódó cikkek

Tiszta lakás néhány lépésben

5 dolog, amitől tisztábbnak tűnik majd az otthonotok

Néhány lépés, ami után egy tisztább, rendezettebb lakást látunk majd.