5 dolog, amitől tisztábbnak tűnik majd az otthonotok

Tény, hogy sokkal könnyebb lenne az élet, ha nem kellene azon aggódni, hogy miért van annyi szösz, por és piszok a lakásban.
Tiszta lakás néhány lépésben

Tény, hogy sokkal könnyebb lenne az élet, ha nem kellene azon aggódni, hogy miért van annyi szösz, por és piszok a lakásban. Ennek tetejében pedig mindenkinek lehet rossz napja, amikor éppen szalad a konyha, kupacban áll a szennyes, vagy éppen nincs kedv vagy idő arra, hogy a sáros cipőnyomokat feltakarítsa. De mi van akkor, ha éppen ebben az időpontban toppan be egy váratlan vendég? Elég kellemetlen lenne...ezért hoztunk 5 tippet, amit ha elvégeztek, tisztának és rendezettnek fog tűnni az otthonotok, nagytakarítás nélkül is!

Itt van tehát néhány apró és könnyen elvégezhető trükk, aminek köszönhetően tiszta, ápolt és rendezett kinézete lesz a lakásotoknak:

1. Bevetni az ágyat

Talán közönségesnek hangzik, vagy egyesek számára természetesnek, de azok, akik nem szokták minden reggel bevetni az ágyat, jobb ha változtatnak ezen a szokáson, hiszen ők is jobban fogják érezni magukat utána. Sokkal komfortosabbnak tűnik a lakás, ha meg van ágyazva, főleg ha még egy szép ágytakaróval le is van takarva, hiszen ez máris azt sugallja: odafigyelsz a környezetedre, rendben tartod, nem vagy szétszórt.

2. Kosarakba rendezni a ruhákat

Kosarakba, fiókokba vagy színes papírdobozokba, a lényeg, hogy legyenek eltéve a ruhák akkor is, ha a szekrényben nincs elég hely. Ha hirtelen betoppan egy váratlan vendég, nagyon kínos lehet, ha szanaszét hevernek a földön, fotelban, székeken a ruháitok. Egyszerűbb, ha beszereztek például néhány fonott kosarat, amibe betehetitek a ruhákat, ha siettek, akár hajtogatás nélkül is, hiszen legalább nem lesznek szem előtt.

3. Mosogatás

A legtöbb ember utál mosogatni, és ha ti is így vagytok vele szerezzetek be egy mosogatógépet (persze abba is ki-be kell pakolni). Nyilván könnyű ezt mondani, hiszen sokan nem tehetitek meg, vagy az is lehet, hogy nem fér el a konyhátokban egy újabb háztartási gép. Ha ez a helyzet, akkor is minden nap el kell mosogatni! Ez nem is kérdés. Nincs annál ellenszenvesebb belépve a konyhába, mikor áll a mosatlan tányérkupac, ráragadt ételmaradékokkal a mosogatóban. Legalább minden este érdemes rászánni magatokat a mosogatásra, de van, aki arra esküszik, hogy minden étkezés után elmossa a csetrest. Át kell gondolni, nektek mi a legkényelmesebb, de mindenképp fontos a higiénia és a rend. (Annak is, aki elsőre nem gondolja így.)

4. Piszkos ruha

Bár az ágy bevetéséről már volt szó, az is fontos, hogy tiszta legyen az ágynemű. Ezt pedig nem tudjátok másképp elérni, csak ha tiszta ruhával fekszetek bele. Tehát egy hosszú és fárasztó munkanap után is meg kell állni, hogy azonnal bedőljetek az ágyba, hiszen a kinti ruha egész napos hordása bepiszkítja azt, akkor is ha ti szabad szemmel nem látjátok.

5. Takarítás

Persze a legnagyobb rendet és tisztaságot egy nagytakarítással érhettek el, ha erre nem akad időtök akkor is fontos legalább egy héten egyszer a porszívózás, portörlés és/vagy felmosás. Ha titeket nem érdekel, hogy porcicák vannak minden sarokban, gondoljatok a váratlanul betoppanó barátra, családtagra, vagy egyáltalán arra, mi van, ha ti szerveztek egy baráti összejövetelt, és minden takarítást egy nap alatt kell elvégeznetek. Egyik sem kellemes gondolat, tehát jó az, ha az alapvető takarítást minden héten elvégzitek. Higgyétek el, a közérzetetek is jobb lesz, ha tiszta környezetben töltitek a mindennapokat!

Kapcsolódó cikkek

HomTom, és Vernee: az új okostelefonok

Feltörekvő okostelefonok, melyek megérik az árukat

Az okostelefonok egyre több mindent tudnak. Éppen ezért az árukat is megérik.

Egy profi asztali körfűrész aranyat ér annak, aki fával dolgozik, akár hobbi szinten is!

Egy profi asztali körfűrész aranyat ér annak, aki fával dolgozik, akár hobbi szinten is!

Pontos, egyenes vágások, kényelmes használat és biztonságos munkavégzés. Így hangozna, ha röviden foglalnánk össze, hogy miért ér aranyat egy asztali körfűrész mindenkinek, aki bármilyen szinten fával dolgozik.

Miben különböznek a nagykonyhai gépek, mint az otthoniak?

Miben különböznek a nagykonyhai gépek, mint az otthoniak?

Elmondjuk, miben különböznek a nagykonyhai gépek, mint az otthoniak, és milyen kategóriák között keresgélhetünk.