Milyen előnyökkel jár az elliptikus tréner használata?

Az elliptikus trénerek a futást imitálják, mégis kevésbé koptatják az ízületeket, így remek kalóriaégető edzésnek számítanak. De vajon milyen előnyökkel bírnak még ezek az otthoni használatra is beszerezhető, megfizethető és praktikus gépek? A cikkből kiderül.
Milyen előnyökkel jár az elliptikus tréner használata?

Hogyan működik az elliptikus tréner?

Séta vagy futás közben a két lába a talajhoz ér. Amikor azonban felül egy ilyen gépre, ülő helyzetben marad, így a lábai inkább sikló mozgást hajtanak végre.

Egyes elliptikus trénerekhez kézzel hajtható karok is csatlakoznak. A karok és lábak párhuzamos mozgatása egy elliptikus gépen teljes testedzést biztosít. Akár hátramenetben is pedálozhat, hogy kihívást teremtsen a különböző izomcsoportoknak.

Ha egy futóversenyre készül, az edzéseket az elliptikus tréner használatával is kiegészítheti. A gép segít megőrizni az állóképességet, miközben pihenteti az ízületeit, ami csökkenti a sérülések esélyét.

Hogyan javíthatja az egészséget az elliptikus edzés?

A hivatalos ajánlások szerint hetente legalább 150 perc mérsékelt testmozgást érdemes végeznünk. Lehet, hogy egy lassú séta nem elegendő elérni ezt a célt, de az elliptikus gépi edzés igen.

Az elliptikus gépek általában beépített pulzusmérővel is rendelkeznek.

Ez lehetővé teszi a sebesség és az intenzitás megváltoztatását a kívánt pulzusszám eléréséhez.

Ne feledje, egy magas intenzitású edzést nem tud olyan sokáig végezni, mint egy közepes intenzitásút, ezért előfordulhat, hogy szüneteket kell tartania a tempó sebességének változtatásával.

Az elliptikus gépi edzés előnyei

Az elliptikus tréneren való mozgás segít megóvni az ízületeket. Ha ízületi fájdalommal vagy gyulladással küzd, az elliptikus tréner nagyszerű lehetőség: az ízületi fájdalmak enyhítésével csökken a sérülés kockázata is.

Ha kisebb hatásfokú edzéshez tartja magát, akkor az egyéni teherbírása függvényében elképzelhető, hogy hosszabb ideig edzhet, és több kalóriát égethet el egy nap alatt. Ez a hetek és hónapok során nagyobb mértékű előrehaladást eredményez.

Ha úgy gondolja, hogy az elliptikus gépi edzés unalmas, tekintse át a képernyőn az edzésmodulokat! Választhat az előre megtervezett edzésprogramok közül, amelyek kihívást jelentenek Önnek, mintha dombos terepen futna. Ha bizsergést érez a lábában az ellipszis használata közben, ami gyakori panasz, megpróbálhat hátrafelé pedálozni.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan lehet SUP jógázni?

Hogyan lehet SUP jógázni?

A SUP egy rendkívül sokrétűen használható sporteszköz. Nem csak arra jó, hogy bebarangoljuk általa a vízi világ csodáit, de pihenhetünk rajta, és még jógázhatunk is. Milyen is a SUP jóga?

Ezért kell kipróbálnod a SUP-ozást

Ezért kell kipróbálnod a SUP-ozást

Felsoroljuk a legfontosabb egészségügyi előnyöket.

Milyen előnyökkel jár az elliptikus tréner használata?

Milyen előnyökkel jár az elliptikus tréner használata?

Könnyű és praktikus edzési lehetőséget biztosít.